Verwacht

hidden figures

In de 60-er jaren werkten 3 hoogbegaafde zwarte vrouwen voor NASA. De vrouwen worden gewaardeerd, maar de rassenscheiding maakte hen het werken bijna onmogelijk. Doordat Amerika in een wedloop met Rusland was verwikkeld, moesten er op korte termijn successen behaald worden. En de 3 dames bleken hierbij essentieel. Een boeiende en warme film met humor over krachtige vrouwen met vechtlust.

the day will come

Deze Deense film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Twee jongens komen in 1960 door de ziekte van hun moeder in een kinderhuis terecht. Daar heersen onvoorstelbare misstanden. Een aangrijpende film waar je in wordt meegezogen alsof je het zelf beleeft. Er wordt geweldig geacteerd.

after the storm

Een rustig opgebouwde Japanse film over een schrijver die nooit met een tweede roman kwam, en nu als gokverslaafde privé-detective werkt. Zijn vrouw heeft hem verlaten, en hij ziet zijn zoontje weinig. Door de komst van een tyfoon worden ze weer met elkaar geconfronteerd. Van deze regisseur draaiden we eerder NOBODY KNOWS, LIKE FATHER LIKE SON en OUR LITTLE SISTER.

verdwijnen

Roos gaat in de winter Noorwegen op bezoek bij haar moeder Ze komt niet alleen voor de verjaardag van haar halfbroer, ze wil ook vertellen dat het niet goed met haar gaat. De kille relatie tussen moeder en dochter is mooi neergezet, we zien prachtige beelden van het Noorse landschap en een mooie rol van Rifka Lodeizen.
Van de regisseur van BEYOND SLEEP, de verfilming van NOOIT MEER SLAPEN.